In 't verschiet

ECO_VENTIONS

Najaar 2014 // Zakboek voor de stadsboer met co-auteur Jean Vanhoof

 

Mijn teksten voor mijn nieuwe boek met Jean Vanhoof, het 'Zakboek voor de Stadsboer' zijn zo goed als klaar voor eerste doorlezing.

Op basis van deze teksten, de knutselideetjes om met de kinderen te maken, de eerste studies naar vorm een formaat, zal nu een eerste ontwerp voorstel worden opgemaakt, waarmee we op zoek gaan naar een geschikte uitgever voor het boek. We hopen het boek op de markt te krijgen tegen het najaar van 2014

 

Er worden enkele hoofdstukken vormgegeven om het boek visueel te kunnen verkopen en om de juiste stijl en vormgeving te bepalen naar de doelgroep toe. De komende weken zal ik ook op zoek gaan naar geschikt beeldmateriaal voor deze draftversie en op locatie foto's gaan maken, vooral in de Antwerpse samentuinprojecten en bij particulieren met groene vingers! Hopelijk kunnen we met dit werk een juiste partner engageren om het boek gelanceerd te krijgen op de markt tegen het voorjaa, want Urban Farming is een hot item!

 

 

 

Met de Click en Grow computer kan je planten laten groeien vanuit zaadcartridges! Design én groen.

 

Geen groene vingers maar je wil een moestuin? Dit tuintapijt moet je uitrollen, aansluiten en klaar!

 

Met de Aerogarden kan je planten laten groeien vanuit zaadpotjes! Design én groen.

 

Leuk om met je kinderen te maken: drijfkaarsen die muggen weren vol geurende tuinkruiden en citrus.

November 2014 // Opening van de NADA Conceptstore te Antwerpen en de nieuwe thuis voor Eco_ventions.

 

Groot openingsfeest van de NADA -conceptstore eind 2014. U bent van harte welkom. Een datum volgt.

 

Wil u graag een persoonlijke uitnodiging voor ons openingsevenement van NADA / Nature and Aquarium Design Antwerpen ontvangen? Geef ons een seintje via de contactpage en vergeet zeker niet uw naam, adres en het aantal genodigden te vermelden. Wij bezorgen u tijdig uw uitnodiging met info over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden.

 

Op het programma staan alvast verschillende activiteiten, onder voorbehoud: 's ochtends een winterwandeling met de stadsnatuurgids (inschrijving verplicht!), 's namiddags de officiële opening (het groene lintje laten doorknippen door enkele prominenten), de rondleiding en de presentatie van het grote nature style show aquarium door eigenaar Jan Vos, een lezing door enkele belangrijke partners van NADA, de officiële vertoning van de NADA-conceptstore making-of movie, een woordje van de artist-in-residence en uiteraard nadien een feestelijke receptie met (h)eerlijke natuurlijke coctails en een gezellig deuntje voor iedereen!

 

Het zou een schande zijn indien u deze gelegenheid laat passeren! Voor alle aanwezigen voorzien wij een uniek geschenk en maken wij meteen een klantenkaart aan met alvast drie stempels.

 

Er wordt ondertussen heel hard aan de opbouw en inrichting van de winkel gewerkt! Alle extra hulp is welkom voor de verbouwingen in september en de inrichting in oktober.

 

 

Om ons te sponsoren of te helpen bij de bouw van de winkel kan u een NADA geschenkbon kopen.

 

Het op maat zagen an de ijzeren en stalen profielen voor de rekken. Nummeren en groeperen.

 

Het lassen van de winkelrekken in Merksem door Rob Metaal Werken, 30 in totaal.

 

De etalage zal een showaquarium krijgen van 3,2 m x 0,7m x 0,6m, met daarin een prachtige aquascape.

 

De etalage zal een showaquarium krijgen van 3,2 m x 0,7m x 0,6m, met daarin een prachtige aquascape.

 

Het logo van de NADA conceptstore. Hopelijk wordt dit het embleem voor de beter Nature Style Aquariums.

 

Indien u niet kan wachten tot de opening kan u alvast gaan kijken op de site: www.naturedesign.be

 

De prachtige houten gevel van het handelspand past perfect bij het Nature Style concept van NADA.

Voorjaar 2015 // Kriebelende bosbeestjesboek in samenwerking met Mieke Govaerts

 

Samen met co-auteur Mieke Govaerts werk ik deze zomer aan de teksten en illustraties voor een educatief kinderboek over natuur, insecten, bos, kleurenleer, tijd, seizoenen.… Het wordt een doe-boek voor de allerkleisnten waarbij de volgorde van de pagina's geen enkele rol speelt. Het boek verschijnt in het voorjaar van 2015 op de markt.

 

De eerste reeks illustraties zijn de tekeningen van de insecten zelf. Daarvoor heb ik me geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse illustrator Charley Harper. De illustraties zijn geheel opgebouwd uit geometrische en vereenvoudigde figuren om het geheel voor kinderen aantrekkelijker te maken. Er wordt gewerkt met wetenschappelijk correcte tekeningen en felle kleuren waarbij de verhoudingen tussen de dieren min of meer behouden blijven. Er zullen ongeveer 60 insecten worden getekend, momenteel ben ik daarmee halfweg. Het boek zal 12 dubbele pagina's bevatten, en om de vier pagina's een dubbele pagina met een spel of knutsleopdracht. Elk seizoen wordt doorlopen. Het boek is zowel informatie, educatief als verhalend en kan daarom zowel door scholen als in de privé-sfeer worden gebruikt. De teksten bevatten allerlei weetjes en tips over de natuur, kleurenleer, insecten, tijd, eenvoudige wiskunde en leuke opdrachten om spelenderwijze met de kinderen te doen in de klas of in het bos.

 

 

 

Schets van een meikever.

 

Een vliegend hert.

 

IIllustratie ven een kruisspin.

 

Oorworm en bladluis.