Alzheimer - Dementie

ECO_VENTIONS

Alzheimer - Dementie

 

Illustraties naar waarneming - als sfeerbeelden voor mijn bachelorproject over Alzheimer en dementie. Landschappen uit Wuustwezel en Cadzand in de herfst: een landweggetje, een heidelandschap, een beek, een duinlandschap. In de illustraties zijn later foto's en inkttekeningen toegevoegd, bv. de vogelkooitjes en de zitbanken of de meeuwen. Ook de golven, de overhangende boom, het wolkendek, ... zijn als fotolaag toegevoegd bovenop de inkttekeningen.

 

Illustratie onderaan: 'Vlindervrouw'. Het beeld bestaat uit vier lagen van plexiglas, die elk ongeveer 1cm dik zijn en dus een transparante achtergrond hebben. Dit werk is ook gemaakt voor mijn bachelorproject over dementie.

Er wordt een vrouw voorgesteld die aan Alzheimer lijdt, de lagen symboliseren de gelaagdheid van het denken, de vlinders de herinneringen die komen en gaan. De platen werden elk met een afstand boven elkaar geplaatst, waardoor men tussen de tekeningen van potlood of balpen lege ruimtes kreeg. Enkel een bovenaanzicht toont de tekening, elke laag afzonderlijk bevat slechts een klein en onsamenhangend onderdeel, zoals patiƫnten van deze ziekte losse flarden van gedachten hebben maar die niet meer kunnen plaatsen. Elke laag werd in een andere techniek uitgewerkt.

 

In de gallerij onderaan kan u de illustraties vergroot bekijken.

 

 

 

Informatiefiche en technische details:

 

TITEL PROJECT //

 

Alzheimer - dementie

 

TECHNIEK //

 

Illustratie - Potlood - Inkt - Collage - Aquarel

(gemengde techniek)

 

Bewerking en samenstelling in Photoshop.

 

SITUERING //

 

Illustraties voor het bachelorproject, naturbeelden, portret.

 

DATUM REALISATIE //

 

2011-2012

 

DOELGROEP - VOOR WIE //

 

In het kader van het bachelorproject KASKA

 

OPDRACHTGEVER //