Infopanelen Ecohuis

ECO_VENTIONS

Infopanelen Ecohuis Antwerpen

 

Stageproject op het EHA, master KASKA.

 

Bekijk hier mijn stagepresentatie met overzichtsbeelden.

 

Inhoudelijk verloop project Ecohuis // voorplein

 

Het project dat ik ter plaatse heb uitgewerkt bestond uit twee onderdelen: specifiek werk in functie van mijn onderwerp/thema 'Natuurlijk?' / 'Natureally?' en andere aanvullende grafische opdrachten om de bestaande activiteiten van het EHA te versterken (brochures, flyers, tentoonstellingsopbouw,infopanelen..).

 

Het project werd op zelfstandige basis uitgevoerd, onder begeleiding en volgens vooraf gemaakte afspraken. Zo werden alle ontwerpen gemaakt binnen de vooraf bepaalde huisstijl van de stad. Het project startte van 5 september 2011 en eindigde op 1 november, met uitzondering van de verplichte academiedagen. Vanaf 2012 ben ik als vrijwilliger ecostadsprojecten gestart en heb ik mee geholpen met de begeleiding van geveltuinprojecten, waaronder mijn eigen in-situ project, Het Hofke van Heden, in het Schipperskwartier.

 

Voorplein EHA // Ontwerp verschillende infopanelen.

Ontwerp reclamepanelen voor de tentoonstelling 'Meer doen met minder' in het EHA, locatie: Turnhoutsebaan. (Gebonden aan de opgelegde huisstijl van Stad Antwerpen). De panelen zijn 2m x 5m en bevinden zich tegen de gevel van het EcoCafé. Boven de portretten worden potten met inheemse hangplanten geplaatst, zodat de mensen 'groene/groeiende' kapsels krijgen. Een kleine knipoog aan een informatieve lay-out die het portfolio van het EHA promoot. Eerste afgewerkt stageproject.

 

Ontdek ook hoe u uw gevel kunt opfleuren met originele bloembakken, plantzakjes of andere snuisterijen. Als sluitstuk kunt u zelf uw geveltuin digitaal ontwerpen. Wedden dat u niet kunt wachten om uw gevel te vergroenen?

 

In de gallerij onderaan kan u de foto's van het project vergroot bekijken.

 

 

 

Informatiefiche en technische details:

 

TITEL PROJECT //

 

Infopanelen Ecohuis Antwerpen

 

TECHNIEK //

 

Bewerking en opmaak infopanelen in InDesign,

Eigen fotografie, bewerking in Photoshop.

 

SITUERING //

 

Ontwerp van verschillende infopanelen voor het EHA.

 

DATUM REALISATIE //

 

Zomer 2011 - Winter 2012

 

DOELGROEP - VOOR WIE //

 

Bezoeker, inwoners Antwerpen.

 

OPDRACHTGEVER //

 

Ecohuis Antwerpen, Stad Antwerpen