Contact

ECO_VENTIONS

Onze contactgegevens en algemene informatie...

 

ECOVENTIONS is gelegen in het hartje van de Antwerpse binnenstad, tussen de Veemarkt, de Schelde, de Grote Markt en het Schipperskwartier. Wij zijn gevestigd in de Stoelstraat, het oudste steegje van de stad. De studio en het atelier bevinden zich bovenaan, onder het houten dakgebinte van een authentieke en sfeervolle Spaanse koopmanswoonst uit de 17e eeuw. Van harte welkom!

 

Wij werken vanuit de studio, maar voor grotere opdrachten is werk op locatie soms vereist of efficiënter. Voor illustratief werk of grafische projecten werken wij in eigen atelier.

 

Indien u wenst kan u een van onze medewerkers inhuren als freelancer. U beslist dan zelf of we vanuit uw bedrijf werken, of vanuit het onze.  

 

ECOVENTIONS // WHERE TO FIND US

 

 

Marieke Smets & Jan Vos

Stoelstraat 2 bus 4 - Antwerpen 2000

Tel.03/233.81.89

GSM 0497229577

 

SOFTWARE - HARDWARE - KNOWLEDGE

 

Wij werken op iMac's met de Adobe CS6 Design Premium software (Indesign, Illustrator, Photoshop, Lightroom)
, en kunnen wanneer nodig ook op locatie werken. Wij hebben een ruime kennis van CSS, Flash, Drupal, Typo3,... en leveren ook eenvoudige, gebruiksvriendelijke websites op maat met dynamic content management, en inclusief Mobile Responsive System (integratie met Tablets en Smartphones), User Interface Design, Google AdWords Marketing, ranking of zoekmachine optimalisatie en Google Analytics. De door ons aangemaakte of reeds bestaande websites kunnen door Ecoventions ook worden aangepast aan de recente gebruiksvormen en -normen. Resolutie, besturing en surfgedrag op een iPad of GSM zijn helaas anders dan op de computer, wat vaak extra programmatie vereist. Wij doen dit graag voor u. Afhankelijk van die doelstelling, adviseren we een website die u al dan niet zelf kan aanpassen en updaten.

 

Voor onze fotoreportages wordt gewerkt met een Nikon D800 en een ruim gamma aan macro- en microlenzen of filters. Wij beschikken ook over de nodige apparatuur om kwalitatieve filmopnames te maken en te bewerken

 

 

DIGITAAL PORTFOLIO // BLOGSPOT // LABO-ILLUSTRATO

 

Neem zeker ook een kijkje op onze andere websites voor meer (illustratief) werk !

 

www.labo-illustrato.be (illustratief portfolio van 2008 tot 2011)

mariekesmets.blogspot.com

mariekesmets.labo-illustrato.be

grafischevormgevers.be (masterproject)

 

 

BUSINESS INFORMATION

 

 

Voor vadertje staat - BTW-BE0820.002.762

Héél belangrijk: de rekening - BE41 0015 9524 3610

 

Naam


Uw e-mailadres


Telefoonnummer


Uw berichtHoe kan u ons bereiken?

Jan Vos verzorgt de zakelijke kant van de firma: van de boekhouding tot het leggen van klantencontacten of het opstellen van gedetailleerde prijsaanvragen en werkschema's... alles passeert via hem. Hij is het strategisch brein achter de grootste projecten en stuurt Marieke bij waar nodig. Voor al uw vragen over facturatie, projectplannen, contracten, offertes en de verscheidenheid aan diensten kan u bij hem terecht.

 

Jan werkt aan de ontwerpen met levende materie, fotografeert, ontwerpt en ontwikkelt de aquadesigns, maakt maatplannen of bouwkundige tekeningen, calculeert en budgetteert. Doorgaans is hij de 'man met het plan' die Marieke aanstuurt en aan het werk zet voor de concrete uitvoering of het creatieve deel: een perfecte en succesvolle samenwerking.

 

MARIEKE SMETS //

marieke@ecoventions.be

Marieke Smets verzorgt het creatieve luik van de firma en werkt bij ecoventions als o.a. grafisch vormgeefster, projectdesigner en illustrator. Ze woont en werkt in Antwerpen en combineert grotere, stedelijke projecten met freelance werk binnen een ecologisch kader, onder de supervisie van Jan.

 

Ze werkt aan kunstprojecten (in-situ) en opdrachten rond groene thema's - milieu, open ruimte, erfgoed, bos en natuur - en tracht daarbij rekening te houden met een zo klein mogelijke milieu-impact. Marieke werkt met gerecycleerde materialen. Ontwerpen en drukken gebeurt bij voorkeur op FSC papier en met milieuvriendelijke inkten. Werken gebeurt wanneerr mogelijk in open lucht! (En liefst niet al te veel.)

 

Tussen alle werk door werkt Marieke samen met Jan Vos aan het illustreren van kinderverhalen, waarbij de relatie tussen mens en natuur het belangrijkste thema is en waarbij onze omgang met het leefmilieu in vraag wordt gesteld. Momenteel werken ze samen aan het boek 'Aquanaut', over een neuseenhoorn die als zeevaarder op tocht gaat in de oceaan.

 

 

 

Indien u vragen heeft over onze werkwijze, wat wel of niet mogelijk is, het aanbod aan producten, of wat meer info wil over reeds gerealiseerde projecten, kan u ons contacteren via info@ecoventions.be

 

Wij trachten u zo spoedige mogelijk verder te helpen.

PRIJSAANVRAAG //

offerte@ecoventions.be

Indien u interesse heeft kan u vrijblijvend een offerte vragen. Wij werken uitsluitend op contractuele basis of tegen factuur, voor een vast uurtarief of tegen een vaste totaalprijs, bv. per plaat, pagina of illustratie.

 

Opgelet // Conform de wet van 16 juli 2008 inzake de fiscale behandeling van auteursrechten en naburige rechten worden de auteursrechten ingedeeld bij de roerende inkomsten. Dit impliceert dat de uitgeverij /klant bij de betaling van auteursrechten 15% roerende voorheffing (RV) moet inhouden. (Op de eindfactuur.)

 

Tot voor kort was die RV bevrijdend; d.w.z. de auteur moest die inkomsten niet meer aangeven in zijn belastingaangifte. Auteursrechten betaald vanaf 2012 moeten voortaan echter altijd worden vermeld.

 

Alle facturen van Ecoventions waarbij auteursrechten en naburige rechten gelden, zijn daarom onderhevig aan deze nieuwe wetgeving. Meer info op aanvraag.