Vertical garden NADA

ECO_VENTIONS

Vertical garden NADA bvba

 

Een groene plantenwand voor een beter binnenklimaat.

 

De Verticale Tuin bestaat uit vijf vaste onderdelen: een metalen frame, houten onderplaten, een laag PVC, dubbele EPDM folie en een laag van vilt. Het metalen frame wordt aan de muur gehangen of kan ergens tegenaan gezet worden. Het zorgt voor een laagje lucht dat als een heel efficiënt thermische en fonische isolatie fungeert. Een 1 cm dikke PVC plaat wordt vastgemaakt aan het metalen frame. Deze laag brengt stevigheid aan de hele constructie en maakt het waterdicht. Een vilten laag, gemaakt van polyamide, wordt vastgeniet op het PVC.

 

 

Dit vilt is rotvrij en de hoge dichtheid maakt een homogene waterdistributie mogelijk De wortels groeien op het vilt. De planten worden als zaadjes, zaailingen of reeds volgroeide planten op het vilt aangebracht; ongeveer dertig planten per vierkante meter. Het water komt van de bovenkant. Kraanwater wordt gemengd met voedingsstoffen via een doseer of er wordt gewerkt met een gesloten circuit zoals hier, via een opvangbassin. Het begieten en voeden gaat automatisch. Het hele gewicht van de verticale tuin, inclusief planten en het metalen frame, is lager dan 30 kg per vierkante meter. De verticale tuin kan daarom ook op iedere muur worden toegepast, ongeacht de afmeting of de hoogte.

 

Planten: 140 stuks in totaal: Pratia pedunculata (beloopbaar), Soleirolia soleirolli (slaapkamergeluk - soorten), Leptinella dioica, Phyllitis scolopendium (tongvarens), Phyllitis sentiferum, Polystichum sentiferum, Dryopteris erythrosora (niervaren), Plumosum Densum, Athyrium niponicum ‘Metallicum’ (soorten japanse regenboogvarens), Pothos / Epipremnum sp soorten en scandens-soorten, Aeschynanthus radicons (Lipstickplant) en soorten, Zwaardvaren Nephrolepsis exaltata, Davallia Fejeeinsis (varen met wortelstokken), Pteris Cretica, Hoya Carnosa, Spathiphullum Wallissii, Philodendron sp.

 

Bijzondere dank aan Kim Willems voor de werkruimte en serre te Sint-Lenaerts, en de vele uren hulp en transport!

 

© Marieke Smets

 

In de gallerij onderaan kan u de foto's van de opbouw vergroot bekijken. In de NADA conceptstore worden verschillende systemen voor verticaal tuinieren aangeboden. Deze tuin wordt als plantenmuur in de winkel zelf geplaatst zodra de planten en wortels zich voldoende hebben ontwikkeld.

 

 

 

Informatiefiche en technische details:

 

TITEL PROJECT //

 

Verticale tuin NADA bvba

 

TECHNIEK //

 

Vilt / PVC / EPDM of vijverfolie, op houten frame met metalen kader, ingebout in de binnenmuur. Automatische bewatering en bemesting. Verlichting 6x Proplant GROW LED lamp, 45W.

Formaat 9 vierkante meter, met hoek element.

 

Onderaan 250l opvangbassin met PH verlagende bodem, vissen en waterplanten voor automatische aquaponische bemesting. Hydrotechnologie + 4 dompelpompen met timers.

 

SITUERING //

 

Aanleg van een verticale tuin voor NADA bvba

 

DATUM REALISATIE //

 

Zomer 2014

 

DOELGROEP - VOOR WIE //

 

Klanten en bezoekers NADA conceptstore

 

OPDRACHTGEVER //

 

NADA bvba Antwerpen