Sri Lanka

ECO_VENTIONS

Fotoreportage Sri Lanka

 

De focus ligt bij deze beelden op de lokale natuur en de verschillende klimaatzones in het land. Ook bezochten we religieuze plaatsen en tempels in de kleinere dorpen. Sri Lanka kent kustzone, prairie (Horton Plains), bergen met theeplantages, heuvels met groentetuinen op terrassen, jungle en regenwoud, en lagere gebieden met uitgestrekte meren en rijstvelden. Doel van deze opdracht was trachten om de identiteit van deze landschapstypes vast te leggen.

 

Gedurende drie weken trokken we met een driver door Sri Lanka. We vertrokken in de Ging Oya Lodge, die net boven Colombo ligt in het dorpje Negombo en die door twee Belgen, Leo en Miriam wordt gerund. De huisjes liggen rondom de rivier en in mangrove gebied, vlakbij het strand dat per kano kan worden bereikt via de lagune. Van daar verrokken we naar het noorden tot het schiereiland Kalpittya, en daarna verder via Anuradhnapura en Polonarua (zeer oude steden met tempels en paleizen), de site van Mihintale waar het boeddhisme ontstond en Habarana (olifantensafari en kruidentuinen), naar het midden van het land waar de Engelsen de koffie, rubber en thee plantages hebben aangelegd gedurende de koloniale tijden.

 

We bezochten Lipton's seat, enkele fabrieken, de terrassen en de Cambulla grottempels. Onderweg passeerden we overal beelden van boeddha, liggend of staand, en stupa's (bolvormige tempels met relikwie├źn van boeddha.) In het centrale deel bezochten we de oude hoofdstad Kandy met de tempel van de Tant met vuurspuwers en het olifantenweeshuis, de beroemde leeuwenrots van Sigirya en het paleis van Kassapa daar bovenop, om vandaar naar het zuiden te gaan via Ratnapura en de kleine gem-mines tot de oude stad Nuera Ella met decoratieve koloniale huisjes, een authentiek Engels postkantoor met rode bus, de paardenrenbaan en de Engelse parken (Victoria) en botanische tuinen.

 

Via Ella Gap met het prachtige uitzicht en de tocht te voet naar World's End (diepe afgrond bij een kloof met uitzicht van 120km tot de zee) over de Horton Plains ging het verder langs de grote watervallen, via het Sinhiradja Rainforest waar we in een Ecolodge midden in het regenwoud verbleven (bij de rangers), tot helemaal in het zuiden, bij het oude Hollandse fort met de vuurtoren aan het strand van Galle. Daar eindigde onze reis met een weekje strand onder enkele palmbomen, kijkend naar de steltvissers en duikend bij de koralen vol kleurrijke vis... Een aanrader!

 

In de gallerij onderaan kan u de fotoreeks vergroot bekijken.

 

 

 

Informatiefiche en technische details:

 

TITEL PROJECT //

 

Sri Lanka 2013

 

TECHNIEK //

 

Fotografie - beelden gemaakt met een nikon D800 camera en een 24/70 lens.

 

Bewerking beelden met Nikon software en Photoshop.

 

SITUERING //

 

Reportage gemaakt in Sri Lanka - rondreis met gids per wagen.

 

DATUM REALISATIE //

 

Maart 2013

 

DOELGROEP - VOOR WIE //

 

Niet van toepassing.

 

OPDRACHTGEVER //

 

Vrij werk. Reisfotografie