Message in a bottle

ECO_VENTIONS

Message in a bottle.

 

Plant a thought, watch it grow / flow.

© Eerste beeld reeks onderaan: 2012 Alain Six for ID6o10

 

Het idee van deze symbolische actie is het te water laten van deze reeks flesjes waarin kleine plantjes ontkiemen, opdat ze aanspoelen in betere, vruchtbaardere oorden. Het is een groene variant op de klassieke 'message in a bottle' waarbij de plant een ecologische boodschap uitstraalt. Het doet ons nadenken over de manier waarop we omgaan met de natuur, en over onze verstoorde relatie met het leefmilieu.

 

De plantjes symboliseren een gedachte van hoop. Behalve de actie waarbij enkele flesjes te water werden gelaten, zijn er ook verschillende uitgedeeld aan bezoekers van de tentoonstelling 'Natureally // Eco_ventions', of door mijzelf weggeschonken aan vrienden of kennissen waarvan ik aanvoelde dat ze goede zorg over de plant zouden dragen.

 

(De flesjes gebruikt tijdens de performance langs het water waren niet van glas maar gerecycleerd plastic, zodat ze konden drijven.)

 

© Marieke Smets

 

In de gallerij onderaan kan u enkele plantjes vergroot bekijken. In de NADA conceptstore worden verschillende 'messages' aangeboden, alsook kleinere kiemplantjes in proefbuisjes. Beter dan een kaartje.

 

 

 

Informatiefiche en technische details:

 

TITEL PROJECT //

 

Message in a bottle.

 

TECHNIEK //

 

Kleine tomaten en groente- stekjes in glazen flessen met labels.

 

SITUERING //

 

Performance / Message in a bottle concept.

 

DATUM REALISATIE //

 

Zomer 2012

 

DOELGROEP - VOOR WIE //

 

Bezoekers tentoonstelling Natureally / Versnissage

 

OPDRACHTGEVER //

 

/