Het tinnen soldaatje

ECO_VENTIONS

Over de jongen, de oude man en de tinnen soldaat.

In progress - to be finalized...

 

Illustratief verhaal voor kinderen over de eerste grote oorlog. In het verhaal worden drie verhaallijnen verweven. Beurtelings vertellen het jongetje, zijn grootvader en het tinnen soldaatje hun ervaringen over de Eerste Wereldoorlog, elk in een eigen vertelstijl.

 

Een jongetje krijgt op zijn tiende verjaardag van zijn grootvader een doos vol tinnen soldaatjes. Hij speelt hiermee de veldslagen na waarover zijn grootvader 's avonds vertelt bij het haardvuur. Het meest van al houdt hij van de tinnen soldaat met één been, die net zoals de oude man heel erg veel heeft meegemaakt, maar van alle soldaatjes het dapperst lijkt en altijd fier rechtop staat. Het soldaatje komt 's nachts, wanneer de oude man en het jongetje vredig slapen, samen met het andere speelgoed in de kamer tot leven. In tegenstelling tot het kind dat hen overdag ten strijde voert, dansen ze allen en vieren ze feest. Of toch bijna allemaal, want de fiere soldaat en een papieren danseresje in een kasteel, blijven stilletjes staan, voortdurend kijkend naar elkaar.

 

Tenmidden van de kanonnen, loopgraven en oorlogsleed, ontuikt tussen de oude man, het kind, de soldaat en het danseresje een intenste liefde. Even sterk als de band tussen de jongen en zijn grootvader, en even puur als de opoffering van de moedige tinnen soldaatjes die vechten voor hun vaderland...

 

 

In de gallerij onderaan kan u de illustraties vergroot bekijken.

 

 

 

Informatiefiche en technische details:

 

TITEL PROJECT //

 

Het tinnen soldaatje - 2014

Over de jongen, de man en de tinnen soldaat.

 

TECHNIEK //

 

Illustratie - Chinese inkt - Houtskool - Potlood - Collage Fotografie - Gouache - Olieverf (gemengde techniek)

 

Bewerking en samenstelling in Photoshop.

 

SITUERING //

 

Kinderverhaal ter gelegenheid van de herdenking van 100 jaar Grote Oorlog // 1914 - 2014

 

DATUM REALISATIE //

 

Maart 2014 - Nu

 

DOELGROEP - VOOR WIE //

 

Kinderen - Lagere school - Volwassenen

 

OPDRACHTGEVER //

 

Vrij werk,

doel is een uitgever te vinden na afronding van het project.